Incompany

Verbeteren van commerciële performance
In onze visie is een incompany-training altijd maatwerk. Onder maatwerk verstaan wij een verkooptraining of het opzetten van een Sales Academy waarmee we naadloos aansluiten op jouw salesvisie, salesstrategie en de benodigde ontwikkeling van jouw salesforce.

Vrijblijvend consult
De uiteindelijke opzet en aanpak van een intern programma worden in overleg samengesteld aan de hand van een vrijblijvend consult. Bekijk hier onze referenties.

Onze werkwijze

1

Start

Een incompany-tranining start met een designworkshop. Tijdens deze workshop brengen we de huidige en gewenste situatie van de ontwikkeling bij de salesforce in kaart. Kijken we naar de rol van de salesmanagers/verkoopleiders en definiëren we de randvoorwaarden van de verkooptrainingen.

2

Verkooptraining

Aan de hand van de uitkomsten van de workshop ontwikkelt Agri Sales Academy een verkooptraining. Het gedetailleerde scenario zal worden besproken met de opdrachtgever.

3

Trainer

Onze gecertificeerde trainer zal een dagdeel met een commerciële medewerker meelopen om inzicht te krijgen in de commerciële werkzaamheden en het niveau van de deelnemers.

Agri Sales Academy - incompany trainingen

4

Uitvoering training

  • ASA-trainingen worden gekenmerkt door een zeer pragmatische aanpak. Korte theorie en veel oefenen.
  • Onder leiding van onze gecertificeerde trainer, met veel ervaring in de agri- en foodsector worden er korte blokken theorie besproken waarna er wordt geoefend door middel van oefeningen en rollenspellen.
  • Onze trainingsacteur dient als levend oefenmateriaal, waardoor de oefeningen en rollenspellen veel diepgang krijgen. De trainer legt de link naar de theorie en geeft haarscherpe feedback.
  • De opgedane kennis en inzichten worden toegepast in dagelijkse commerciële werkzaamheden. De deelnemers maken reflectieverslagen over de toepassing van het geleerde in de praktijk.
  • De deelnemers wordt een spiegel voorgehouden en ze leren ook van hun collega’s, waardoor ze zelf ontdekken dat een andere werkwijze tot betere resultaten leidt.
5

Evaluatie

Na afloop van de verkooptraining vindt er een evaluatie plaats en wordt er een advies uitgebracht voor het behouden van de verbeterde verkoopprestaties.

Naast een op maat gesneden training kunnen we een incompany-traject ook ondersteunen door middel van e-learning en coaching. E-learning biedt ruimte voor inlezen én herhaling van de theorie, extra oefeningen, reflectie en verdiepende artikelen.

Internationale uitrol

Onze commerciële opleidingen blijken succesvol en daar zijn we trots op! We zijn internationaal vertegenwoordigd in méér dan 15 landen en dit aantal groeit. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa én inmiddels ook de USA.
Hierdoor zijn we in staat om de (incompany-)trainingen internationaal uit te rollen. Dat betekent dat dezelfde verkooptrainingen in andere landen worden gefaciliteerd. Veel internationaal opererende klanten, zoals ForFarmers en Lely, maken hier gebruik van.

Naast bovenstaande verkoopopleidingen organiseren we regelmatig inspiratiedagen, boostersessies en masterclasses.

×